Blommor och kultur

Blommor och växter har sedan länge varit en stor del av vår kultur. Rosor är till exempel kopplade till romantik medan prästkragar, smörblommor och andra ängsblommor är kopplade till den svenska kulturen. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget ger en kort genomgång av hur du kan börja odla blommor och börja trivas ännu mer där hemma.

Fröer och knölar

Det finns massor med olika blommor du kan odla på hemmaplan. Du hittar till exempel olika sorters dahliaknölar som du kan köpa på nätet och plantera i din trädgård. Dahlian är ett bra exempel på en vacker blomma som har blivit allt mer populär de senaste åren. Dahlior kommer i olika färger och du kan välja den färg du gillar bäst. Men du kan också kombinera olika färger om du vill ha en färgstark trädgård.

Utöver att du kan välja mellan olika sorters dahliaknölar finns det även många andra typer av blommor du kan odla fram. Det finns till exempel fröer för olika typer av rosor och ängsmixar. Oavsett om du köper hem fröer eller knölar kan du sätta dem direkt i jorden så snart du har fått hem dem. Förutsatt att det är vår eller sommar och tjälen har gått ur backen. Sedan behöver du bara se till att de får i sig tillräckligt med vatten och solljus för att de ska må bra. Därefter kommer det inte dröja särskilt länge förrän du har en vacker trädgård med blommor som du kan plocka och ge till någon du tycker om.