Vejpens roll i kulturen

Att vejpa är idag ett populärt alternativ till att snusa eller röka. Trots att elektroniska cigaretter funnits i många år har de ökat i popularitet de senaste åren, framförallt bland unga. Vejpen har präglat kulturen och är något vi numera till och med ser kändisar använda.

Vejpens popularitet

Att använda Vape regelbundet som ett substitut till cigaretter är ingenting nytt. Trots skärpta regler från regeringen är det väldigt populärt bland ungdomar. Numera måste man köpa nikotin separat från smaken till sin vape vilket gör det lite mer omständligt att konsumera e-cigaretter. Det möjliggör dock också att vejpa utan att konsumera nikotin. Många väljer att beställa hem kit från internet för sin vape men det finns även fysiska butiker runt om i Sverige som är specialiserade inom vaping. Vissa anser att vaping är ett stort problem bland unga idag. Det är dock viktigt att komma ihåg vad alternativet är. Vaping har många fördelar kontra traditionella cigaretter. Bland annat påverkar det inte någon annan än den som använder vejpen.

Vape i media

En stor del av att vaping har blivit så populärt bland unga är hur vapen ofta syns i media. Stora världsartister så som Drake använder vape och blåser ofta rökringar på scen under sina konserter. Det är även förekommande inom influenservärlden. På grund av att många unga spenderar majoriteten av sin tid online är det inte så konstigt att se hur detta influerar många att införskaffa sig en vape. Många tycker det ser häftigt ut och med en uppsjö av olika smaker att välja mellan är det lätt att hitta någon som passar dig i smaken.