Kultur i Italien

Italien har ett fantastiskt kulturliv i flera delar av landet, men framför allt i Rom där det finns en spännande kulturscen med ett mycket brett utbud. Italien är dessutom ett av länderna där det anordnas festivaler, konserter och andra arrangemang året om.

Litteratur och konst

Giuseppe di Lampedusa är en italiensk författare som endast skrev en enda roman, The Leopard, som kom ut år 1958 och blev en av Italiens mest kända verk. Luigi Pirandello är en av Italiens viktigaste författare från 1900-talet. Han vann dessutom Nobelpriset i litteratur år 1934. Italo Svevo är en annan viktig författare som skrivit kända verk under 1900-talet.

Är man intresserad av konst och har bestämt sig för att resa till Italien under sommaren bör man passa på att besöka Estate Romana. Det är en konstfestival som anordnas varje år i Rom. Festivalen bjuder dock på mycket mer än bara konst, det finns dans, musik och film samt teater. Kort förklarat är det en festival som bjuder på en blandning av Italiens kultur. Inom Italiens konst finns det flera välkända personer, några av dessa är Leonardo da Vinci, Tintoretto och Michelangelo.