Kultur i Australien

Australien är ett väldigt unikt land som har en lika bred personlighet som det har landskap. Kulturen varierar lite beroende på var i landet man befinner sig, man kan alltså säga att Australien är multikulturellt.

Konst och musik

En av de äldsta konsterna i landet är den aboriginska konsttraditionen. Den sträcker sig flera tusen år tillbaka och består av allt från klippmålningar till mer kortlivade, som målningar på löv och sand. Förutom denna äldre konstform finns det även mer moderna konstformer i landet. Det finns flera museer att besöka ifall man vill få en blick på de mer populära verken.

I musikväg finns det en hel del. Om man tittar tillbaka i tiden innan européernas ankomst till landet var musiklivet aboriginernas. De använde sig av instrument som didgeridoo och clap-sticks för att skapa musik på olika sätt. Dagens musik däremot består av en blandning av genrer, det går att hitta australiska sångare som sjunger rock, country och mycket mer. Några välkända musiker från landet är Keith Urban, Xavier Rudd och Kasey Chambers. Lorde och Sia är också två av landets artister som är mer kända i fler delar av världen.