Kultur i USA

De flesta personer har idéer om vad amerikansk kultur innebär men få kan beskriva den med endast några ord. USA är nämligen ett mångkulturellt land, vilket innebär att det finns väldigt många olika etniska grupper som följer sin egna kultur. Om man tar en titt på en storstad kan man hitta olika områden där olika grupper håller sig. Men samtidigt kan man säga att USA:s kultur klassas som en västerländsk kultur som härstammar från Europa. Denna kultur speglas ofta i både filmer och musik som kommer från landet. En sak som landet är känt för att säga är att alla kan ta sig från fattigdom till rikedom och berömmelse. Kort sagt är USA landet där man kan upptäcka en rad med olika kulturer, många kulturer har dessutom inspirerats av varandra, vilket gör att det kan vara svårt att veta exakt vad som är amerikansk kultur. För att få en bättre idé om vad kulturen innebär kan man behöva ta en titt bakåt i tiden.

Film, musik, teater och litteratur

Något USA är mycket känt för är dess musik, teater, film och litteratur. Trots att många av dessa delar speglar landets kultur är det dessutom inte ovanligt att man får en blick in i andra kulturer. Många artister och skådespelare är nämligen inte 100 procent amerikanska, vilket gör att de bjuder på en inblick i deras kultur.

Något som de flesta känner till är Broadway i New York. Det är helt enkelt ett teaterdistrikt där det finns över 35 aktiva teatrar. Det har sedan mitten på 1800-talet varit platsen för de flesta teatrar i staden, vilket är stort när man tänker på hur stor staden egentligen är.